نورپردازی صحیح همواره یکی از اصلی ترین پایه ها در ساختمان سازی ، فیلم سازی و… است . با یک نورپردازی درست ، میتوان زیباترین آثار را خلق کرد .
توجه داشته باشید که یک نورپردازی اصولی و صحیح نیازمند مطالعات و تجربیات فراوانی در این زمینه است . برای آشنایی بیشتر با هنر نور پردازی و بررسی نکات مهم و تاثیرگذار در این مهم ، با نیکامهر همراه شوید :
هنر نورپردازی
درواقع نورپردازی یعنی استفاده از نور به منظور رسیدن به یک تصویر دلخواه ، از یک سوژه . که شامل استفاده از هر دو نوع نور طبیعی (خورشید) و نور های مصنوعی (لامپ و…) می شود . نور خورشید ، در بسیاری از مکان ها در طول روز، به عنوان منبع نور اصلی در نظر گرفته میشود . که تا حد زیادی به مصرف بهینه ی انرژی کمک میکند. نور طبیعی خورشید ، مطلوب ترین روشنایی در مواجهه با نیاز به نورپردازی محیط است . نوری استاندارد که منجر به درک صحیح ما از نورپردازی ، بازی با سایه ها و به طور خلاصه روشنایی می شود .
شناخت سایه ها
در یک نورپردازی صحیح و اصولی استفاده از سایه ها بسیار اهمیت دارد . چراکه سایه ها میتوانند با جهت های مختلف حس های متفاوتی را القا کنند. با توجه به اینکه سایه ها بسته به جهت منبع نوری تغیر میکنند ، در استفاده از جهت نور و ایجاد سایه ، باید نهایت دقت لازم رو به کار بگیریم . باید توجه داشته باشیم که سایه ها باعث خستگی چشم میشوند پس در استفاده از سایه ها زیاده روی نکنیم.
تعداد منابع نور
برای یک نورپردازی درست و صحیح نباید تنها از یک منبع نوری استفاده شود . البته که برای بعضی مکان های خاص تنها یک منبع نوری کافیست . ولی استفاده از چند منبع نوری مختلف میتواند بسیار مفید باشد . چراکه باعث خستگی چشم نمیشود و محیط روشن شده را برای دید ما مطلوب می کند .
میزان شدت نور
نورپردازی در اصل به صورت مستقیم به شدت نور تابیده شده از منبع نوری وابسته است . به این ترتیب ۲ نوع متفاوت از شدت نورپردازی وجود دارد :
- Hard lighting یا نورتند و شدید : همانگونه که از اسمش پیداست این گونه نورپردازی را نورپردازی hard میگویند که نور با شدت زیاد تابیده میشود مانند نور خورشید در هنگام ظهر
- Soft lighting یا نور با شدت کم و زاویه های نرم : در این نوع نورپردازی نورها به نسبت نوع قبل به صورت نرم تری (شدت کمتر) تابیده میشوند که بیشتر از نور های مصنوعی نشإت می گیرد .
زاویه تابش
زاویه تابش یکی دیگر از اصول یک نورپردازی صحیح است ، که باید توجه ویژه ای به آن شود . زاویه تابش مسیریست که نور به جسم میتابد . این مسیر میتواند متفاوت باشد . مانند:
تابش از رو به برو ( Radiation from the face )
تابش از پشت (Radiation from behind )
تابش از زیر ( Radiation from below )
تابش از بالا ( Radiation from above )
جهت های متفاوتی نیز وجود دارد که با تغیر در زاویه منبع نوری میتوان به آنها دست یافت . جهت های تابشی که در اینجا گفته شده جهات اصلی هستند و با تغییر در آنها میتوان کاربرد های خلاقانه ایی به وجود آورد .
کارهایی که به یک نورپردازی اصولی کمک می کند :
استفاده کمتر از نور خورشید :
گرچه نور خورشید یک نور طبیعی است و مصرف انرژی خاصی ندارد اما استفاده بیش از اندازه از آن میتواند ایجاد ایجاد حرارت کند که باعث مشکلات بسیاری میگردد که باید بر اساس معماری ساختمان تنظیم شود .
کمک گرفتن از آینه ها :
استفاده از آینه هامیتواند باعث بازتاب بیشتر نور شود که کمک بسیاری به روشنایی محیط میکند و از طرفی احتیاج شما را به اضافه کردن منبع نوری جدید کاهش میدهد .
تقسیم محیط :
تقسیم بندی فضاهای مختلف با کاربرد های متفاوت برای نورپردازی میتواند تاثیر چشم گیری بر زیبایی محیط داشته باشد و از طرفی باعث میشود محیط کسالت بار نشود و چشم کاربر دچار خستگی کمتری گردد .
و اما در آخر، در صورت وجود نور خوب شما میتوانید بهترین ,وجه از محیط اطراف خود را ببینید پس بهتر است به نورپردازی توجه ویژه ای داشته باشید . باری شناخت بیشتر ویژگی های نور و انتخاب مناسب تر برای مکان مورد نیاز خود میتوانید به بخش مقالات ما در صفحه ی اخبار مراجعه کرده تا به روز ترین اطلاعات را در این زمینه در اختیار شما عزیزان قرار بگیرد .
واقعاً این مقاله بسیار عالی بود! من همیشه به دنبال نورپردازی اصولی و صحیح اماکن بودهام و این مطلب به من کمک بسیاری کرد. توضیحات جامع و کاربردیای در این مقاله آمده است که به من کمک کرده است تا بفهمم چگونه محیطها را با استفاده از نور بهینه، زیبا و مطابق با نیازهای آنها روشن کنم. این مقاله به من اصول اساسی نورپردازی و نکات کلیدی مرتبط با نورپردازی در اماکن مختلف را آموخته است. با استفاده از این راهنما، میتوانم محیطهای روشن، دلنشین و جذابی را بسازم که از همه نظر مناسب باشند. بسیار ممنونم از اشتراکگذاری این اطلاعات مفید و آموزنده!
واقعاً این مقاله درباره نورپردازی اصولی و صحیح اماکن بسیار مفید و آموزنده بود. من به عنوان یک فردی که به طراحی داخلی و نورپردازی علاقهمندم، بسیار از محتوای این مقاله استفاده کردم. من حتی چند تکنیک جدید یاد گرفتم که میتوانم در پروژههای آینده ام استفاده کنم. از این مقاله و توصیههای عملی و قابل اجراش بسیار سپاسگزارم و به همه افراد علاقهمند به نورپردازی پیشنهاد میکنم که آن را مطالعه کنند.