پایه چراغ خورشیدی یک سازه است که همانطور از نامش پیداست، با دریافت نور خورشید کار میکند و نیازی به سیم کشی و اتصال به شبکه برق ندارد.
پایههای چراغ خورشیدی میتوانند در محیطهای مختلفی نصب شوند، از جمله معابر و پارکها، فضاهای بیرونی منازل، محوطههای عمومی و سایر محلهایی که به منبع نور در طول شب نیاز دارند.
پایههای چراغ سولار متشکل از یک پنل یا همان صفحه خورشیدی، پایه، یک کنترلر، چراغ و یک باتری است. باتری در طول ساعات روشنایی انرژی خورشید را جذب و ذخیره کرد و در شب روشنایی را تامین میکند.
هدف از استفاده از پایههای چراغ خورشیدی صرفه جویی در مصرف انرژی برق است و کاهش هزینههاست. در این مقاله درباره این پایه چراغ خورشیدی یا سولار همراه با مشخصات فنی، مزایا و قیمت آن صحبت میکنیم.
مشخصات فنی پایه روشنایی خورشیدی
مشخصات فنی پایههای چراغ خورشیدی بسته به نوع، طراحی، و ساختار آنها متفاوت است. این مشخصات ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- جنس ساخت
معمولاً از فلزات مقاوم به آب و هوا مانند فولاد ضد زنگ یا آلومینیوم مقاوم و با کیفیت برای ساخت پایه استفاده میشود.
- ارتفاع
مشخصات ارتفاع پایه چراغ خورشیدی بسته به محیط نصب، ارتفاع مورد نظر و نوع چراغ مورد استفاده متفاوت است.
- وزن و پایداری
مشخصات وزن پایه و پایداری آن نیز از اهمیت بالایی برخوردار است تا بتواند چراغ خورشیدی را به صورت مناسب نگه دارد و پایداری لازم را ارائه دهد.
- قابلیت تنظیم ارتفاع
برخی از پایههای چراغ خورشیدی دارای قابلیت تنظیم ارتفاع هستند که این ویژگی میتواند به تنظیم ارتفاع چراغ بر اساس نیازهای محیط نصب کمک کند.
- مقاومت در برابر عوامل جوی
این مشخصه میتواند درباره مقاومت پایه چراغ خورشیدی در برابر باران، باد، گرد و غبار و شرایط جوی دیگر اطلاعاتی ارائه کند.
- قابلیت نصب و اتصال
مشخصاتی مانند نوع پایه برای نصب، روشهای اتصال به سطح (مثلاً پیچ و مهره، پایههای زمینی و غیره) نیز در مشخصات فنی پایه چراغ خورشیدی در نظر گرفته میشوند.
- قابلیت دوام و عمر مفید
اطلاعاتی درباره مواد استفاده شده و مقاومت آنها در برابر زمان، عوامل خوردگی و فرسایش نیز میتواند جزء مشخصات فنی باشد.
- سیستم مونتاژ چراغ خورشیدی
برخی پایهها دارای سیستمهای خاصی برای نصب و مونتاژ چراغ خورشیدی بر روی خود پایه هستند که این ویژگی نیز میتواند جزء مشخصات فنی باشد.
این مشخصات میتوانند بسته به نوع و ساختار هر پایه چراغ خورشیدی متفاوت باشند.
برای مشاهده محصولات پایه چراغ روشنایی از شرکت نیکامهر کلیک کنید.
جنس بدنه پایه چراغ خورشیدی
برای پایه چراغ خورشیدی، فولاد ST37 به دلایل مختلفی نسبت به آلومینیوم انتخاب بهتری است. یکی از مهمترین دلایل برای انتخاب فولاد لرزشهایی است که پایه در معرض آن قرار میگیرد. این لرزشها بدلیل وزش بادهای شدید ایجاد میشوند که نیروی مخربگری دارند و میتوانند باعث ترک خوردگی و آسیب پایه چراغ شوند.
آلومینیوم در مقایسه با فولاد تحت ارتعاشات بادی آسیب بیشتری میبیند، به همین دلیل است که یک پایه چراغ خورشیدی با کیفیت از فولاد ساخته میشود.
یکی دیگر از دلایل انتخاب فولاد برای بدنه این سازه، دما است. از آنجایی که این پایه برای مدت زمان طولانی هر روز در معرض نور آفتاب است، پایه باید به قدری مقاوم باشد که نور آفتاب به آن آسیبی نرساند. فولاد در دماهای شدید مقاومتر از آلومینیوم است.
پوشش بدنه پایه چراغ خورشیدی
از گالوانیزه گرم و رنگ پودری بعنوان پوشش بدنه پایه چراغ استفاده میشود.
در فرایند گالوانیزه کردن، پایه را در وان روی فرو میبرند که روی به کربنات روی تبدیل شده و یک پیوند شیمیایی با فولاد ایجاد میکند. گالوانیزه از زنگ زدن پایه جلوگیری میکند.
پوشش رنگ پودری نیز یک پوشش با کیفیت است که در آن پایه چراغ بصورت الکنرواستاتیک رنگ میشوند تا یک پوشش بادوام ایجاد شود. این پوشش با محیط زیست سازگار و ارزانتر از روش گالوانیزه است.
باتری چراغ خورشیدی
باتریهای چراغهای خورشیدی عموما باتریهای قابل شارژ لیتیوم یون، لیتیوم فسفات یا گاهی نیکل-کادمیوم هستند. انتخاب باتری برای چراغ خورشیدی باید با توجه به نیازهای خاص هر مدل و عملکرد مطلوب انجام شود.
عواملی که در انتخاب باتری برای چراغ خورشیدی مهم هستند عبارتند از:
- ظرفیت باتری (mAh یا Ah)
ظرفیت باتری میزان ذخیره انرژی در باتری را نشان میدهد. باتری با ظرفیت بالاتر قادر به تأمین بیشتر انرژی برای چراغ است.
- طول عمر باتری
طول عمر باتری میتواند به طور مستقیم بر توانایی چراغ خورشیدی در تأمین نور بیتأثیر باشد اما آنهایی که عمر طولانیتری دارند معمولا از کیفیت بهتری برخوردار هستند.
- نوع باتری
باتریهای لیتیومی عموماً به عنوان گزینهای محبوب برای چراغهای خورشیدی استفاده میشوند زیرا دارای عمر طولانیتر، وزن کمتر، بازدهی بالا و پایداری در شرایط مختلف محیطی هستند.
- بازدهی شارژ و تخلیه
باتریهای با بازدهی شارژ و تخلیه بالا میتوانند بهترین عملکرد را در چراغهای خورشیدی ارائه دهند.
- مقاومت در برابر شرایط محیطی
باتریهایی که مقاومت مناسبی در برابر شرایط محیطی نظیر دمای بالا یا پایین، رطوبت و ضربه دارند، معمولاً برای استفاده در چراغهای خورشیدی مناسبتر هستند.
به طور کلی، باتریهای لیتیومی به عنوان گزینهای مناسب برای چراغهای خورشیدی محسوب میشوند، اما انتخاب نوع و ویژگیهای باتری باید به ویژگیهای خاص هر مدل چراغ خورشیدی و نیازهای مکانی و محیطی مرتبط با آن بستگی داشته باشد.
مزایا پایه چراغ سولار
پایه چراغ خورشیدی دارای مزایای متعددی است که برخی از این مزایا را در اینجا توضیح میدهیم:
- پایداری و استحکام
پایه چراغ خورشیدی معمولا از مواد مقاوم و با کیفیت ساخته میشود که باعث استحکام بالا در برابر شرایط جوی، فشار وزنی و سایر عوامل خارجی میشوند.
- نصب آسان
طراحی مناسب پایههای چراغ خورشیدی اجازه نصب آسان و سریع آنها را بر روی سطوح مختلف را میدهد. این امر به کاهش هزینهها و زمان نصب کمک میکند.
- قابلیت تنظیم ارتفاع
برخی پایههای چراغ خورشیدی قابلیت تنظیم ارتفاع را دارند متناسب با محیط نصب میشوند.
- سازگار با محیط زیست
با استفاده از پایههای چراغ خورشیدی، چراغهای خورشیدی قادرند از انرژی خورشیدی به عنوان منبع تغذیه استفاده کنند که نه تنها به کاهش مصرف انرژی کمک میکند بلکه به حفظ محیط زیست نیز کمک میکند.
- کاهش هزینههای انرژی
استفاده از انرژی خورشیدی به صورت مستقل کمک میکند تا هزینههای انرژی را به طور قابل توجهی کاهش دهد، زیرا نیاز به اتصال به شبکه برق عمومی ندارد.
- کارکرد پایدار
این نوع چراغها در شرایط برقراری برق نیز کار میکنند و از این جهت، در مواقع اضطراری و برق قطعی، به عنوان یک منبع نور اضافی واقعی محسوب میشوند.
- خارج از شبکه برق
پایه چراغ خورشیدی نیازی به کابل کشی یا اتصال شبکه گران قیمت ندارد و این امر باعث کاهش و آسانی نصب آن میشود. این سازه راهحل مناسبی برای مکانهای خارج از شبکه که زیرساختهای روشنایی دیگری در دسترس نیست، میباشد.
- روشنایی LED هوشمند و کارآمد
پایه چراغ خورشیدی به دلیل استفاده از نورپردازی LED کارآمد، یک پایه چراغ هوشمند و پایدار است. چراغ های خورشیدی به طور خودکار هنگام غروب خورشید روشن می شوند و با طلوع خورشید خاموش می شوند.
با توجه به مزایای فوق، استفاده از پایههای چراغ خورشیدی میتواند بهترین گزینه روشنایی باشد.
کاربردهای پایه چراغ سولار
این پایه در مکانهای مختلف و فضاهای باز استفاده میشود. این مکانها میتوانند شامل معابر، باغ، حیاط، پارکینگهای رو باز، مراتع و زمینهای کشاورزی، اسکلهها، زمینهای ورزشی رو باز و غیره باشند.
قیمت پایه چراغ خورشیدی
قیمت پایه چراغ خورشیدی ممکن است بسیار متغیر باشد و بستگی به اندازه، کیفیت، قدرت نوردهی، ویژگیهای فنی، برند و سایر عوامل داشته باشد. برخی از عوامل موثر بر قیمت این چراغها را در اینجا توضیح میدهیم.
- کیفیت و برند
برندهای معتبر ممکن است چراغهای خورشیدی با کیفیت بالاتری داشته باشند و در نتیجه قیمت بالاتری داشته باشند. کیفیت قطعات، بازدهی، مقاومت در برابر شرایط محیطی و عمر مفید، همه از جمله عواملی هستند که بر قیمت تأثیر میگذارند.
- توان نوردهی
چراغهای خورشیدی با توان بالاتر ممکن است هزینه بیشتری داشته باشند. توان نوردهی این چراغها بر اساس وات (Watt) یا لومن (Lumen) اندازهگیری میشود.
- مواد و تکنولوژی
استفاده از تکنولوژیهای پیشرفتهتر، مواد با کیفیت بالا، سنسورهای هوشمند، باتریهای با طول عمر بیشتر و پنلهای خورشیدی با بهرهوری بالاتر میتوانند به افزایش قیمت کمک کنند.
- سایز و طراحی
چراغ خورشیدی در اندازهها و طرحهای مختلفی موجود است. سایز بزرگتر، طراحی خاصتر یا ویژگیهای اضافی ممکن است باعث افزایش قیمت شود.
- مقدار باتری و ظرفیت ذخیرهسازی انرژی
باتریهای با ظرفیت بیشتر و کیفیت بهتر میتوانند هزینه چراغ را افزایش دهند.
- ضمانت و خدمات پس از فروش
شرکتها و برندهایی که خدمات پس از فروش مناسبی ارائه میدهند و یا گارانتی بلندمدت دارند ممکن است قیمت بیشتری بگیرند.
- شرایط بازار
عوامل اقتصادی، تقاضا و عرضه در بازار نیز میتوانند بر قیمت تأثیر بگذارند. به عنوان مثال، تغییرات در تولید، نرخ ارز، قیمت مواد اولیه و … ممکن است قیمت را تحت تأثیر قرار دهد.
با توجه به این عوامل، قیمت پایه چراغ خورشیدی ممکن است بسیار متغیر باشد و باید با توجه به نیازها و اولویتهای شما در خرید این محصول، مقایسه و انتخاب شود.
این مقاله بصورت کامل نکات مهمی رو درباره پایه چراغ روشنایی پوشش داده! مثل جنس و پوشش بدنه، باتری، قیمت، کاربرد و مزایا. پایه چراغ خورشیدی یا سولار انتخاب خیلی مناسبی برای صرفه جویی در مصرف برقه و امیدوارم پایه سولار رو بیشتر در سطح شهر ببینیم! من حتما پایه روشنایی خورشیدی با باتری لیتیومی رو خریداری میکنم. ممنون برای اشتراک گذاری این مطلب خوب!