تولید تیر برق

تولید تیر برق


آیا تا به حال به نحوه تولید تیر برق فکر کردید؟ در ابتدا بیایید خود این سازه را بررسی کنیم. تیر برق چیست؟ تیر برق در واقع یک سازه مستحکم با ساختاری ساده متشکل از میلگرد و بتن است. این سازه ستونی شکل برای نگهداری خطوط هوایی مانند کابل برق و نصب تجهیزات مانند ترانسفورماتور است. ابعاد تیر برق متغیر (معمولا بین ۱۲ تا ۱۹) می‌باشد.

تیرهای برق انواع مختلفی دارند که می‌توانید با کلیک بر مقاله انواع تیر برق آن‌ها را مطالعه کنید. در اینجا به انواع تیربرق بطور مختصر میپردازیم.

تیرهای برق انواع مختلفی دارند که قدیمی‌ترین آنها چوبی و لانه زنبوری هستند. در ایران بیشترین نوع تیر برق استفاده شده از نوع چهارگوش یا H است اما اخیرا این نوع تیرها با تیرهای برق بتنی پیش تنیده گرد جایگزین شده‌اند. تیرهای گرد نسبت به تیرهای برق چهارگوش ظاهر زیباتری دارند.

در این مقاله چگونگی تولید تیر برق بتنی را بررسی خواهیم کرد و به بررسی سایر موارد مانند مشخصات فنی، مزایا و قیمت نیز میپردازیم.

مراحل تولید تیر برق

مراحل تولید تیر برق بسیار تخصصی و دارای جزییات زیادی است. اما در اینجا مراحل را بصورت کلی برای تمامی تیرهای برق بطور مختصر توضیح میدهیم.

  • مرحله اول: طراحی و مهندسی

در ابتدای ساخت تیر برق بتنی، همه چیز باید به‌طور دقیق طراحی شود. این شامل انتخاب مواد، ابعاد، تحلیل نیروها و ایجاد نقشه‌ها و مدل‌های سه‌بعدی است. هدف این مرحله، تضمین کیفیت و ایمنی سازه برق است.

  • مرحله دوم: تهیه مواد اولیه

موادهای اولیه حین تولید تیر برق شامل بتن، شن، ماسه و سیمان هستند. این مواد باید مرغوب باشند تا در صورت بروز هرگونه سانحه، این سازه باعث بروز خطر نشود. در مرحله بعد باید کیفیت این مواد تست شود تا از خلوص آن اطمینان حاصل کنید تا بتوانید مخلوط بتن را آماده کنید.

  • مرحله سوم: تهیه خاموت

خاموت در واقع میلگردی است که در تیرهای برقی بتنی بکار میرود. خاموت‌ها ۲ نوع هستند که عبارتند از مربعی و H یا I شکل. خاموت H در قسمت مادگی و خاموت مربعی در قسمت نری تیر برق استفاده میشوند. در این مرحله ابتدا خاموت‌ها برش زده میشوند تا درون سازه قرار بگیرند.

  • مرحله چهارم: آماتوربندی

در این مرحله خاموت‌های برش زده آماده هستند. اندازه این میلگردهای میتواند در سایزهای ۱۴، ۱۶ ۱۸ باشد. این میلگردها از واحد سی ان سی وارد مرحله آماتوربندی میشوند. در این مرحله با استفاده از میلگردها، بافت‌های اصلی شبکه تیر بتنی شکل داده می‌شود.

  • مرحله پنجم: قالب‌بندی و بتن ریزی

در اینجا قرار دادن آماتورها درون قالب و سپس بتن‌ریزی انجام میشود. بعد از قرار دادن آماتور درون قالب باید پیچ‌ها و جای آماتور را تنظیم کرد و کیفیت را نیز تست کرد. پس از بتن ریزی نیز مراحلی مانند ماله‌کشی و لیسه‌کشی اجرا میشوند.

زمانی که پایه‌ها درون قالب قرار میگیرند از فرآیند بخاردهی استفاده می‌شود. در این فرآیند باید بخار آب را همراه با رطوبت و دمای مناسب با پایه تماس بدهیم و سپس پس از خشک شدن از قالب خارج کنیم.

مدت زمانی که تیرهای بتنی درون قالب میمانند بسته به ساعت و شرایط آب و هوایی متغیر است اما معمولا بین ۱۴ الی ۳۰ روز طول می‌کشد تا سازه آماده شود. همچنین زمان استاندارد آنها تویط توانیر تعیین میشود.

پس از اتمام این فرآیند، مراحلی مانند پین و مهره زدن و نصب پلاکارد مخصوص انجام می‌شوند و در نهایت تولید تیر برق به اتمام میرسد.

مشخصات فنی تیربرق بتنی

مشخصات فنی تیر برق بتنی ممکن است بسته به نوع پروژه و نیازهای خاص آن متغیر باشد. با این حال، برخی از مشخصات فنی معمولی که معمولاً در تیرهای برق بتنی در نظر گرفته می‌شوند عبارتند از:

  • ابعاد و ارتفاع

   – عرض: مشخص کننده قطر یا عرض تیر برق.

   – ارتفاع: ارتفاع کلی تیر از نقطه تماس با زمین تا سر تیر.

  • مقاومت بتن

   – کلاس بتن کلاس مقاومت بتن که مشخص می‌کند چقدر بتن در مقابل فشار مقاوم است (بر اساس استانداردهای ملی یا بین‌المللی).

  • تقویت‌کننده‌های فولادی

   – نوع فولاد: نوع تقویت‌کننده‌های فولادی مورد استفاده مثل آرماتورها.

   – مقدار تقویت فولاد: تعداد و اندازه آرماتورها که تقویت فولاد را مشخص می‌کند.

  • وزن تیر

   – وزن بتن: وزن بتنی که باید تیر برق حمل کند.

   – وزن تقویت فولاد: وزن تقویت فولادی که به تیر افزوده می‌شود.

  • مشخصات زیرساخت

   – پایه و بستر: نحوه نصب تیر برق بتنی بر روی پایه و بستر زیرساخت.

  • سایر خصوصیات

   – مقاومت در برابر آتش: اگر نیاز به مقاومت در برابر آتش دارید، خصوصیت‌های آتش‌مقاوم بتن ممکن است مورد نیاز باشد.

مهم است که مشخصات فنی به دقت با مهندسین مشاور و تولیدکنندگان تیرهای برق بتنی هماهنگ شود تا بهترین مشخصات بر اساس نیازهای خاص پروژه مشخص شود.

قیمت تیر برق بتنی

قیمت تولید تیر برق بتنی می‌تواند متغیر و به عوامل متعددی بستگی داشته باشد. برخی از عواملی که ممکن است بر قیمت تیرهای برق بتنی تاثیر بگذارند عبارتند از:

  • ابعاد و ارتفاع

ابعاد و ارتفاع تیرها به عنوان یکی از عوامل تعیین‌کننده قیمت محسوب می‌شوند. تیرهای بزرگتر و با ارتفاع بیشتر ممکن است قیمت بالاتری داشته باشند.

  • مقاومت و کیفیت بتن

نوع و کیفیت بتن مورد استفاده نیز بر روی قیمت تأثیرگذار است. بتن با مقاومت بالا به طور کلی قیمت بیشتری دارد.

  • تقویت‌کننده‌های فولادی

استفاده از تقویت‌کننده‌های فولادی، مانند آرماتورها، در تیرها نیز بر قیمت آن‌ها تأثیرگذار است. نوع و میزان تقویت فولاد نیز می‌تواند تأثیر داشته باشد.

  • تعداد و حجم سفارش

 سفارش تعداد زیادی از تیرها ممکن است به عنوان یک فاکتور تخفیف‌دهنده در نظر گرفته شود. همچنین، نیاز به سفارش‌های سفارشی و خاص ممکن است قیمت را افزایش دهد.

  • شرایط بازار

 وضعیت بازار می‌تواند تأثیر مهمی در قیمت داشته باشد. تغییرات در قیمت مواد اولیه، تقاضا و عرضه در بازار ممکن است قیمت تیرها را تحت تأثیر قرار دهد.

برای دریافت قیمت دقیق، بهتر است با تولیدکنندگان تیرهای برق بتنی یا تأمین‌کنندگان تماس بگیرید تا قیمت را با توجه به شرایط خاص پروژه خود مشخص کنند.

شرکت تولیدی نیکامهر با بیش از یک دهه در زمینه صنعت برق و تولید سازه‌های فلزی آماده ارائه مشاوره به شما برای انتخاب بهترین سازه است. برای دریافت مشاوره و استعلام قیمت با شماره‌های زیر تماس بگیرید.


شماره تماس

۰۳۴۹۱۰۹۱۰۳۴

۴۱۴۴ ۲۹۲ ۰۹۲۱

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *