پایه پرچم یا میله پرچم یک سازه فلزی بزرگ برای نصب پرچم کشور یا تبلیغ یک محصول در مکانهای مختلف مانند میادین و مدارس است. این سازه در ارتفاعات و ابعاد مختلف قابل تولید است و نمایی بسیار زیبا از پرچم به اهتزاز در آورده شده را ارائه میدهد.
در این مقاله درباره انواع پایههای پرچم، ویژگی و نحوه نصب و عوامل موثر بر قیمت میله پرچم صحبت خواهیم کرد.
انواع پایه پرچم
پایههای پرچم در ۳ نوع تولید میشوند که هر کدام ویژگی و کاربردهای خاص خودشان را دارند. در اینجا بطور مختصر به انواع پایههای پرچم اشاره خواهیم کرد و در مقالهای دیگر بطور مفصل به آنها میپردازیم.
- پایه پرچم مرتفع (دکل پرچم)
همانطور که از نام این نوع سازه پیداست، این پایه در ارتفاعات بالایی (معمولا بین ۱۵ تا ۵۰) تولید میشود. سطح مقطع این پایه بصورت چند وجهی تلسکوپی است.
- پایه پرچم لولهای (پایه پرچم شهری)
این پایه نیز از نامش مشخص است که بصورت لولهای با جنس فولاد ST37 تولید میشود. ارتفاع نوع لولهای از مرتفع کمتر است و با ارتفاع متوسطی بین ۳ تا ۱۲ متر تولید میشوند. این پایه معمولا برای استفاده در ورودیهتلها و مجتمعها پرطرفدار است.
- برج پرچم
برج پرچم با ارتفاع بسیار بالا (بین ۳۰ تا ۸۰ متر) تولید میشود که همراه با یک برج نور یا روشنایی است.
ارتفاع پایه پرچم
ارتفاع این سازه در اساس عوامل مختلف و همچنین نیاز مشتری تعیین میشود. این عوامل شامل شعاع دیده شدن پرچم، محل مورد نظر، نوع میله پرچم، میزان سرعت باد منطقه و خاک محل نصب میشود. پایههای لولهای تا ارتفاع ۱۲ متر و چند وجهی تا ۳۰ متر تولید میشوند.
پایه پرچم چند وجهی یا لولهای؟
نوع پایه این سازه به ارتفاع آن بستگی دارد. اگر میله پرچم ما در ارتفاع پایین تولید شود باید از نوع گرد یا لولهای با ضخامت زیاد باشد و اگر ارتفاع بالایی داشته باشد باید بصورت چند وجهی و ضخامت کمتر تولید شود. این محاسبات باید بصورت دقیق و طبق اصول مهندسی و طراحی شوند تا هنگام نصب خطایی ایجاد نشود.
پایههای چند وجهی در دو مدل ثابت (با قرقره) و گیربکسدار (با هد قابل چرخش) تولید میشوند.
.
جنس بدنه و پوشش پایه پرچم
جنس بدنه پایههای پرچم از فولاد ST37 است که اغلب با پوشش بدنه گالوانیزه گرم در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاوم میشوند. اما در مواقعی که مشتری درخواست داشته باشد از رنگ صنعتی مانند الکترواستاتیک و اپوکسی استفاده میشود.
کاربرد پایه پرچم
پایه پرچم کاربردهای مختلفی دارد. هدف اصلی از استفاده این سازه برای برافراشتن پرچم به منظورهای متعددی است. از انواع این سازه میتوان در مکانهای مختلف مانند مناطق نظامی، میادین، بزرگراهها، مدارس، ورودی ساختمانهای مختلف و هتلها استفاده کرد.
مشخصات فنی میله پرچم
مشخصات فنی پایه پرچم شامل خصوصیات فیزیکی این سازه است که در اینجا آمده:
- این پایه بصورت لولهای و چند وجهی قابل تولید میباشد
- جنس بدنه پایه از فولاد ST37 است
- برای پوشش بدنه میله پرچم گالوانیزه گرم و رنگ الکترواستاتیک و اپوکسی قابل استفاده هستند
- طول عمر مفید این سازه میتواند تا ۳۰ سال باشد
- ارتفاع میله پرچم معمولا بین ۳ تا ۸۰ متر میباشد و در ارتفاعات بالا از جوشکاری CO2 استفاده میشود. همچنین ضخامت ورقهای لوله پایه بر اساس ارتفاع انتخاب میشوند. (ارتفاعات پایین با ضخامت ورق بیشتر و برعکس)
- این سازه قابلیت سیستم چرخش ۳۶۰ درجه برای جلوگیری از پیچ و گره خوردن پرچم در باد را دارد
- میله پرچم در برابر سرعت باد ۱۲۰ کیلومتر در ساعت مقاوم است.
بالا کشیدن پرچم
بالا کشیدن پرچم بسته به نوع و ارتفاع میتواند متغیر باشد. در صورتی که ارتفاع زیاد است پرچمی با ابعاد بزرگ نیاز دارد که سنگین است بنابراین بهتر است از موتور الکترونیکی برای بردن پرچم جهت افزایش ایمنی و کاهش خطرات احتمالی و همچنین سهولت کار استفاده شود. در صورتی که ارتفاع پرچم کم است میتوان بصورت دستی و با استفاده از قرقره برای بالا بردن پرچم اقدام کرد.
قیمت پایه پرچم
قیمت پایه پرچم به عوامل مختلفی بستگی دارد و متغیر است. برخی از عوامل تاثیرگذار بر قیمت شامل ارتفاع پایه، جنس بدنه، وزن، ضخامت ورق و تعداد میباشند. همچنین نوع پایه (لولهای یا چند وجهی) نیز بر روی قیمت تاثیر میگذارند که انتخاب این نوع بسته به ارتفاع است.
شرکت نیکامهرکویر با یک دهه سابقه در تولید انواع سازههای فلزی یکی از تولید کنندگان پایه پرچم است. برای اطلاعات بیشتر از قیمت و پایه پرچم با ما تماس بگیرید.
من همیشه علاقمند به مطالعه مطالب مربوط به سازه های فلزی بودم و این مقاله درباره پایه پرچم برای من بسیار جذاب بود. نوشته بسیار ساده و خوانا و در عین حال جامع بود و اطلاعات درباره قیمت , مشخصات فنی , پوشش پایه و کابرد پایه پرچم بسیار مفید بود! ممنون از نویسنده این وبلاگ برای راهنمایی مفیدشون.
من درباره پایه های پرچم هیچ اطلاعی نداشتم و فکر نمیکردم سازه پیچیده ای باشه اما بعد از اتمام مطالعه این مقاله خیلی به این سازه و عملکردش علاقمند شدم! من نمیدونستم میله پرچم انواع مختلفی مثل پایه پرچم مرتفع (دکل پرچم)، پایه پرچم لولهای (پایه پرچم شهری) و برج پرچم داره. این مقاله بسیار کامل بود و مشخصات فنی رو هم بصورت جامع داشت! ممنون از این مقاله!