کت اوت

فیوز کات اوت . جهت حفاظت ترانسفورماتور در مقابل جریانهای زیاد در شبکه فشار ضعیف و سیم . در ادامه بیشتر با این نوع از فیوز‌ها آشنا می‌شویم.


فیوز کات اوت

فیوز کات اوت : جهت حفاظت ترانسفورماتور در مقابل جریانهای زیاد احتمالی ناشی از اتصال کوتاه یا اضافه بار در شبکه فشار ضعیف و سیم پیچی‌های داخل ترانسفورماتور به کار می‌رود. در ادامه بیشتر با این نوع از فیوز‌ها آشنا می‌شویم.

سرویس آموزش و آزمون برق نیوز: فیوز ترانسفورماتور که اغلب کات اوت (CUT OUT FUSE) نامیده می‌شود. یک المنت است و چون با برداشتن تیغه فولادی یا نگهدارنده فیوز مدار مانند قطع یک کلید، باز می‌شود . به آن کات اوت می‌گویند . فیوز کات اوت جهت حفاظت ترانسفورماتور در مقابل جریانهای زیاد احتمالی ناشی از اتصال کوتاه یا اضافه بار در شبکه فشار ضعیف و سیم پیچی‌های داخل ترانسفورماتور به کار می‌رود.

قسمت‌های یک کات اوت:

کات اوت شامل دو قسمت است یکی محفظه مسدود که اتصالات خط به آن می‌بندد . و طوری ساخته شده که به کراس آرم بسته می‌شود و دیگری نگهدارنده فیوز که متحرک است و به آسانی المنت داخل آن قابل تعویض است.

انواع کت اوت:

کات اوت‌های توزیع معمولا سه نوع هستند: کات اوت مسدود – کات اوت باز – کات اوت با المنت بدون محافظ یا (روباز). کات اوت هایی که معمولا در برق ایران مصرف می‌شود از نوع باز هستند.

ساختمان فیوز کات اوت باز:

این کات اوت‌ها شامل سه قسمت پایه فیوز، نگهدارنده فیوز (لوله فیوز)، سیم فیوز (المنت فیوز) است.

المنت فیوز داخل یک لوله فیبری که همان لوله فیوز است قرار دارد. وقتی به دلیل اضافه جریان فیوز می‌سوزد ، قوس الکتریکی حاصل به دیواره لوله فیبری برخورد کرده و گازی را متصاعد می‌نماید که قوس را به بیرون می‌فرستد. هرچه شدت جریان عبوری از فیوز بیشتر باشد گاز بیشتری از مواد دیواره لوله متصاعد می‌شود. ضمنا بعد از سوختن المنت، لوله فیوز به بیرون آویزان می‌شود که این نشانه سوختن المنت فیوز است .

المنت (سیم) فیوز کات اوت شامل چهار قسمت تکمه، ساق، المنت (سیم ذوب شونده) و سیم انتهایی است. دکمه ترمینال بالایی و سیم انتهایی ترمینال پایینی المنت را تشکیل می‌دهد.

اندازه فیوز:

در عمل معمولا، ترانسفورماتورهای توزیع را در برابر اضافه بارهای جزیی حفاظت نمی‌کنند، زیرا باعث سوختن غیر ضروری فیوز و قطع مکرر مدار می‌شود که هر دوی این‌ها خوشایند نیست؛ بنابراین معمول است که فیوز‌ها را با جریان نامی بالاتر از جریان نامی ترانسفورماتور انتخاب کنند. معمولا جریان نامی فیوز را ۲ تا ۳ برابر جریان نامی ترانسفورماتور در نظر می‌گیرند. جریان‌های اتصال کوتاه چندیم بابر جریان عادی است بنابراین آمپر المنت فیوز کات اوت ۲ تا ۳ بابر جریان نامی ترانسفورماتور در نظر گرفته می‌شود . 

جهت اطلاع از محصولات بیشتر کمپانی نیکامهر لطفا کلیک کنید .

 

2 دیدگاه

  • این مقاله برای من بسیار مفید بود! من همیشه با مفاهیم الکتریکی مثل فیوز کات اوت مشکل داشته‌ام، اما این مطلب به من کمک کرد تا به‌طور کامل این مفهوم را درک کنم. توضیحاتی که در این مقاله آمده است، بسیار روشن و قابل فهم بوده و من می‌دانم که فیوز کات اوت چگونه به عنوان یک محافظ ایمنی برای مدارها عمل می‌کند. بسیار ممنونم از ارائه این محتوای مفید!

  • وای خدا! این مقاله درباره فیوز کات اوت واقعاً به دردم خورد. قبلاً همیشه با مشکلاتی روبرو می‌شدم که فیوزهایم برای تأمین ایمنی برق خراب می‌شدند. اما با خواندن این مقاله، نه تنها فهمیدم که چگونه یک فیوز کات اوت کار می‌کند، بلکه همچنین روش صحیح نصب و نگهداری آن را هم یاد گرفتم. این واقعاً به من اعتماد برق بیشتری داده است و حس اطمینانی که از اینکه سیستم الکتریکی خانه‌ام در امان است، فوق‌العاده است. من از این مقاله بسیار سپاسگزارم و به همه افرادی که در مواجهه با مسائل مربوط به فیوزها هستند، توصیه می‌کنم که حتماً آن را بخوانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *