معرفی چراغ‌های سولار

در سال‌های اخیر با پیشرفت فناوری و کاهش هزینه‌های پنل‌های خورشیدی یا سولار، انرژی خورشیدی بسیار حائز اهمیت شده است. به همین دلیل محصولاتی مانند شارژرهای تلفن خورشیدی و چراغ‌های سولار در فضای باز در دسترس قرار گرفته‌اند.

اکثر چراغ‌ها، از چراغ‌های بخارسدیم گرفته تا متال هالید، برای روشن کردن فضاهای بیرونی مصرف برق بالایی دارند. این در صورتی است که چراغ‌های سولار به راحتی و با پایداری بالا، بهترین گزینه برای فضای باز هستند.

در این متن، نحوه عملکرد چراغ‌های سولار را بررسی می‌کنیم و با نشان دادن برخی از بهترین چراغ‌های سولار موجود به شما کمک می‌کنیم که آیا این نوع چراغ‌ها انتخاب خوبی برای شما هستند یا خیر.

چراغ‌های سولار در فضای باز چگونه کار می‌کنند؟

چراغ‌های سولار از نظر اندازه کوچک‌ هستند و برای عملکرد به برق بسیار کمی نیاز دارند، مخصوصاً وقتی با چراغ‌های LED کم‌مصرف استفاده می‌شوند. استفاده از چراغ سولار نه تنها به محیط زیست کمک می‌کند، بلکه از طریق کاهش مصرف انرژی در هزینه‌ها نیز صرفه جویی می‌شود.

در ادامه، چراغ سولار شامل یک باتری، بورد کنترل، سنسور و پنل است. در طول ساعات آفتابی روز، پنل خورشیدی باتری را شارژ کرده و معمولا بیش از مقدار کافی انرژی برای کار در تمام شب دریافت می‌کند.

وظیفه سنسور تشخیص زمانی است که هوا تاریک شده و نور به پنل نمیتابد. در این مرحله شارژ شدن باتری متوقف می‌شود، و بورد کنترل دستور روشنایی چراغ را می‌دهد.

هنگام صبح که خورشید مجدد به سنسور برخورد می‌کند، بورد کنترل پیامی برای خاموش کردن نور ارسال کرده و باتری شروع به دریافت شارژ روزانه خود می‌کند.

 

انواع چراغ‌های سولار برای فضای باز

در اینجا قصد داریم چراغ‌های سولار بیرونی را معرفی و بررسی کنیم.

۱- پروژکتور

این نوع نورپردازی اغلب برای تامین نور برای حفظ امنیت مسیر حرکت وسایل نقلیه و عابر پیاده و همچنین برای فضاهایی که نیاز به روشنایی در فضای باز دارند استفاده می‌شود.

پروژکتور خوشیدی

۲- چراغ‌های دفنی

این چراغ‌ها در زمین نصب شده تا مسیرهای عبور و مرور روشن و همچنین عناصر محوطه‌سازی مانند درختان، بوته‌ها و فواره‌ها را برجسته کنند.

چراغ دفنی خورشیدی

۳- چراغ چمنی

این نوع نورپردازی برای افزایش امنیت در شب با کمترین نور و همچنین برای زیبایی بخشیدن به محیط باز پرطرفدار هستند.

چراغ چمنی خورشیدی

۴- چراغ سولار ریسه‌ای

این چراغ‌ها با ریسه‌هایی بلند برای فضای باز و داخل خانه بصورت تزیینی استفاده می‌شوند.

ریسه خورشیدی

۵- چراغ سولار نقطه‌ای

چراغ‌های نقطه‌ای برای تولید نور شدید در یک منطقه کاملا مشخص مانند صحنه اجرا استفاده می‌شوند.

چراغ نقطه‌ ای خورشیدی

۶- چراغ سولار پارکی

این نوع چراغ‌ها برای روشنایی فضاهای عمومی بزرگ مانند پارک به ‏شکل تیر چراغ برق نصب می‌شوند.

چراغ پارکی خورشیدی

۷- چراغ‌ سولار سنسوردار

همانطور که از اسم این چراغ پیداست، با حس کردن حرکت روشن میشود و استفاده از این چراغ برای افزایش امنیت در اطراف خانه پرطرفدار است.

چراغ سنسوردار خورشیدی

 

مزایا و معایب چراغ‌های سولار

چراغ سولار با اینکه یکی از بهترین نمونه‌های چراغ به شمار میرود ‏اما نکات منفی هم دارد. مزایا و معایب چراغ‎‌های سولار را در اینجا بیان میکنیم.

مزایا

    1. انرژی خورشیدی یک منبع انرژی تجدید پذیر است و برخلاف منابع انرژی دیگر، انرژی خورشیدی تمام نمیشود
    2. شاید هزینه خرید پنل خورشیدی زیاد باشد، اما پس از نصب آن هیچ هزینه برقی پرداخت نخواهید کرد
    3. سیم کشی نیاز ندارد و در نتیجه هر جایی قابل نصب است
    4. نصب ساده است و نیازی به نصاب ندارد
    5. در روزهای طولانی تابستان انرژی چراغ‌ها بطور کامل تامین شده و در نتیجه برای شب همیشه نور کافی وجود دارد

معایب

    1. در روزهای کوتاه زمستان، باتری‌ها به اندازه کافی شارژ نمیشوند و در تمام طول شب نمی توانند ‏روشنایی را تامین کنند.
    2. چراغ‌های سولار به نور خورشید وابسته هستند. بنابراین، در روزهای ابری و بارانی باتری شارژ نمیشود.
    3. باتری چراغ سولار باید هر ۱ تا ۳ سال تعویض ‏گردد.

نکات خرید چراغ سولار

• نوع چراغ

باتری این چراغ از طریق انرژی خورشیدی در طول روز شارژ میشود و در شب منبع شارژ ندارد. در نتیجه انتخاب چراغ مناسب یکی از مهمترین نکات هنگام خرید چراغ سولار است. لامپ‌های پرمصرفی مانند رشته‌ای یا بخار سدیم باعث اتمام سریع شارژ باتری میشوند. اما استفاده از لامپ LED بدلیل کم مصرف بودن، تولید نور بیشتر و عمر طولانی‌تر پرطرفدار هستند.

• باتری

باتری خورشیدی وظیفه ذخیره سازی انرژی را بر عهده دارد. نوع باتری استفاده شده در چراغ سولار یکی دیگر از نکات مهم هنگام خرید چراغ سولار است، چرا که میزان کارایی پنل به باتری بستگی دارد. باتری‌های لیتیومی بهترین نوع برای پنل خورشیدی هستند زیرا دارای عمر طولانی‌تری نسبت به بقیه باتری‌ها هستند.

• سلول پنل خورشیدی

پنل‌های خورشیدی به دو دسته مونوکریستال و پلی کریستال تقسیم میشوند. هر دو پنل عملکرد یکسانی در کل سیستم دارند و سلول‌های هر دو از سیلیکون ساخته شده‌اند. پنل‌های خورشیدی مونوکریستال در هوای گرم کارآمدتر هستند و کیفیتی بهتر، عمری طولانی‌تر و قیمت بالاتری دارند.  پنل‌های پلی کریستال مقرون به صرفه هستند اما در با افزایش دما عملکرد پایینی دارند.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *